Web Analytics Made Easy - Statcounter

همدان- رشته بیلیارد در همدان طی سال‌های اخیر جایگاه خود را از دست‌داده بود اما با برنامه‌ریزی صورت گرفته احیای این رشته ورزشی در دستورکار است تا شهرستان‌ها نیز در این زمینه فعال شوند.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: بازی بیلیارد یک رشته ورزشی است که به‌صورت انفرادی و یا گروهی انجام می‌شود و بازیکن در طول چند گیم یا فریم از مسابقه بیش از سه کیلومتر در اطراف میز پیاده‌روی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازی توسط پادشاهان، افراد عادی، بیماران روحی، بانوان، آقایان و قهرمانان به‌طور یکسان انجام می‌شده است و تا قرن پانزدهم این بازی مدتی در اروپای شمالی و گجویا در فرانسه بر روی چمن مانند بازی کروکت (نوعی بازی با گوی و حلقه) انجام می‌شده است.

بعد از مدتی این بازی به مکان‌های سربسته بر روی میز پوشیده از پارچه سبز که شبیه به چمن بوده تغییر مکان یافته که در اطراف لبه‌های این میز حاشیه‌ای ساده قرارگرفته و توپ‌ها به‌جای اینکه توسط چوب‌های سفت و محکم که به آن چماق می‌گفتند ضربه زده شوند، هل داده می‌شدند.

قبل از سال ۱۸۰۰ این بازی به عنوان بیلیارد اعیان زادگان شناخته می‌شد اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مردم با حرفه‌ها و مشاغل مختلف از آغاز، این بازی را انجام می‌دادند.

سال ۸۲ اولین باشگاه بیلیارد همدان راه‌اندازی شد که برای بررسی وضعیت رشته بیلیارد خبرگزاری مهر با نایب‌رئیس این رشته به گفتگو پرداخته است.

رشته بیلیارد از مهجوریت خارج شده است

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس استان‌همدان در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه رشته بیلیارد در جامعه از مهجوریت خارج‌شده است، اظهار داشت: فضای بیلیارد مانند گذشته نیست و دیگر افراد بیکار و بی‌اخلاق وارد این رشته نمی‌شوند و افراد بافرهنگ و اخلاق‌مداری در این رشته داریم.

ویدا حمیدی افزود: بیلیارد تنها یک ورزش نیست بلکه محلی برای کسب آرامش روحی و روانی است و در کنار آن افرادی که دچار اضافه‌وزن نیز می‌باشند می‌توانند کاهش وزن قابل‌توجه ای را در این رشته ورزشی تجربه کنند.

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس استان‌همدان بابیان اینکه متأسفانه سابقه بد این ورزش باعث شده خانواده‌ها اجازه ورود دختران و بانوان خود را به این ورزش ندهند، گفت: باید به این ورزش مانند سایر ورزش‌های دیگر نگاه کرد.

حمیدی عنوان کرد: در فیلم‌ها هر مجموعه‌ای هر جا تفکر اشتباه یا تصمیم خلافی گرفته می‌شود در کنار یک میز بیلیارد اتفاق می‌افتد و این موضوع دیدگاه مردم را نسبت به این ورزش خدشه‌دار کرده است.

بیلیارد بانوان ملایر بزودی فعال می‌شود

وی با اشاره به استقبال کم بانوان‌همدانی از این رشته بیان کرد: در باشگاه بیلیارد همدان در حال حاضر هفته‌ای ۵ روز آموزش این رشته به بانوان ارائه می‌شود و از بانوان می‌خواهیم استقبال بیشتری از این رشته انجام دهند ضمن آنکه به‌زودی بیلیارد بانوان ملایر نیز فعال می‌شود.

حمیدی بابیان اینکه برنامه‌های گسترده‌ای برای رشد و بالندگی سه رشته بولینگ، بیلیارد و بولس داریم، گفت: به دنبال این هستیم بسته نشاط و شادابی را در سبد خانواده‌ها جا کنیم و با ارائه آموزش رایگان و اختصاص سانس ویژه، بیلیارد و اسنوکر بانوان را در همدان فعال کنیم.

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس استان‌همدان یادآور شد: اعزام داوران و بازیکنان زن این رشته به دوره‌ها و رقابت‌های مختلف کشوری هم به‌صورت جدی در برنامه وجود دارد زیرا چند سال گذشته نتوانستیم در امور بانوان این رشته چندان پیشرفتی داشته باشیم.

توسعه بولینگ، بیلیارد و بولس در دستور کار است

وی با اشاره به برنامه برای توسعه این سه رشته در استان‌همدان بیان کرد: آموزش رایگان بانوان، ترویج بیلیارد در بین دانش‌آموزان، افزایش تعداد باشگاه‌ها، برگزاری جشنواره‌های مختلف، حضور منظم در مسابقات، اجرای طرح امتیازدهی به باشگاه‌های فعال، کشف استعدادها و نخبه‌ها، پرورش مربیان و داوران مستعد، سازمان‌دهی امور بیمه‌ای ورزشکاران و افزایش تعداد آن‌ها ازجمله برنامه‌های هیئت بولینگ و بیلیارد استان‌همدان است.

حمیدی افزود: همگانی کردن رشته بیلیارد مهم‌ترین اقدام هیئت بولینگ و بیلیارد است تا خدمات‌دهی مناسبی به مدارس و دانشگاه‌ها داشته باشیم.

بیلیارد رشته افراد مفرح و پولدار نیست

وی با اشاره به اینکه معتقدیم بولینگ، بیلیارد و بولس ویژه قشر خاصی نیست و هر خانواده‌ای می‌تواند در این ورزش‌ها فعالیت کند، گفت: بر خلاف تفکر عوام بیلیارد رشته افراد مفرح و پولدار نیست چون این رشته نه نیازی به کفش و لباسی خاصی دارد و نه امکانات زیادی می‌خواهد و افراد علاقه‌مند می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای اندک به این رشته ورزشی بپردازند.

نایب‌رئیس هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس همدان عنوان کرد: المپیکی شدن این رشته مسئولیت هیئت‌های استانی را سنگین‌تر کرده است هرچند این رشته‌ها در استان‌همدان در ابتدای راه خود هستند اما باید با توسعه و رشد این ورزش بتوان قهرمان‌های ملی در استان پرورش دهیم.

حمیدی بابیان اینکه این هیئت آمادگی تجهیز رایگان مدارس و دانشگاه‌ها به رشته بیلیارد را دارد و برای نخستین بار این طرح را با همکاری مسئولان در سطح استان اجرا می‌کنیم، بیان کرد: رشته بیلیارد در سال‌های اخیر به دلیل نبود چارت سازمانی لازم و کم‌توجهی امور مدیریتی جایگاه خود را ازدست‌داده بود اما هم‌اکنون با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت درصدد احیای این ورزش در سطح جامعه هستیم.

وی عنوان کرد: به‌زودی برای ترویج بولینگ مسابقاتی را ویژه بانوان برگزار می‌کنیم همچنین با سه مدرسه در همدان صحبت کرده‌ایم و ۲۲۵ از دانش آموزان دختر را آموزش داده‌ایم.

دیدگاه مردم جامعه نسبت به این رشته ورزشی نسبت به سال‌های نه‌چندان دور تغییر قابل‌ملاحظه‌ای کرده است یکی از بیلیاردبازان همدانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رشد باشگاه‌های بیلیارد در همدان اظهار داشت: دیدگاه مردم جامعه نسبت به این رشته ورزشی نسبت به سال‌های نه‌چندان دور تغییر قابل‌ملاحظه‌ای کرده است.

علی‌اکبر طاهری افزود: خانواده‌ها با دید مثبت به رشته بیلیارد نگاه می‌کنند تنها کمی ورود دختران به این رشته به علت عدم فرهنگ‌سازی در همدان دچار مشکل است.

وی بابیان اینکه تعداد باشگاه‌های بیلیارد در همدان افزایش داشته است، گفت: همدان در بیلیارد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و خوشبختانه زیرساخت‌های ورزشی این رشته نیز درحال‌توسعه است.

این بیلیاردباز همدانی عنوان کرد: بخش خصوصی هم به‌خوبی در بحث باشگاه‌های بیلیارد در همدان سرمایه‌گذاری کرده و این موضوع نویدبخش روزهای طلایی بیلیارد همدان است.

در پایان گفتنی است؛ رشته بولینگ و بیلیارد قبل از هر مسئله نیاز به حمایت فرهنگی دارد تا مشکلاتش حل شود و باید توسط مسئولین هیئت و دستگاه ورزش این فرهنگ‌سازی صورت بگیرد تا شاهد رونق بیشتر این رشته ورزشی باشیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۰۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدان میزبان رقابت‌های انتخابی تیم ملی وزنه‌برداری

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین همدان، امیرحسین حسنی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در ۱۷ آبان سال گذشته هیات وزنه برداری استان را با تعداد ۲۹ ورزشکار بیمه شده تحویل گرفتیم، اظهار داشت: اما طی ۹ ماهی که خادم وزنه برداری هستیم توانستیم بدهی‌ ۴۰۰ میلیون تومانی را که از دو دوره قبل هیات بود، با کمک فدراسیون و مدیرکل ورزش و جوانان استان پرداخت کنیم.

رئیس هیات وزنه برداری استان همدان با بیان اینکه برگزاری رویداد کراس فیت در تیرماه را در برنامه داریم، افزود: همچنین در نظر داریم مسابقه بین المللی و یا چند جانبه بین المللی را نیز در همدان برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه میزبانی مسابقات قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی را در همدان داریم، بیان کرد: در مسابقات کشوری تمامی استانداردهای جهانی رعایت می شود.

حسنی ادامه داد: در این مسابقات ۵۵۰ نفر ورزشکار حرفه ای به مدت ۸ روز و در دو رده سنی نوجوانان و جوانان با یکدیگر به رقابت می پردازند که چهار روز اول مسابقات بانوان و چهار روز بعدی آقایان می باشند.

رئیس هیات وزنه برداری استان همدان با بیان اینکه در مسابقات قهرمانی کشور ۱۲۰ مدال تقسیم می شود، گفت: تیم ها روندی را که طی می کنند مانند مسابقات المپیک است و این تیم ها هستند که مدال می گیرند.

وی با تاکید بر اینکه در رده سنی جوانان و نوجوانان بانوان حرفی برای گفتن داریم، عنوان کرد: در انتخابی تیم ملی و مسابقات قهرمانی کشور می توانیم سکویی را از آن خود کنیم؛ همچنین ۴ داور از استان در این مسابقات حضور دارند.

حسنی در ادامه با اشاره به اینکه مسابقات در دانشگاه آزاد مسابقات برگزار می شود، اظهار داشت: خوابگاه، رستوران و محل تمرین ورزشکاران همگی در دانشگاه آزاد انجام می شود و تمامی استان ها نیز در این مسابقات شرکت دارند.

رئیس هیات وزنه برداری استان همدان با بیان اینکه مسابقات قهرمانی کشور از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت ماه به میزبانی همدان برگزار می شود، افزود: حدود یک میلیارد و۲۰۰ هزار تومان هزینه مسابقات قهرمانی کشور است.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های هیات وزنه برداری استان گفت: پارسال تعداد بیمه گذاران ما به ۱۴۰ نفر در کراس فیت و ۱۱۲ نفر در وزنه برداری رسید.

حسنی با تاکید بر اینکه همدان، ملایر، کبودراهنگ، رزن و تویسرکان در رشته وزنه برداری فعال هستند، بیان کرد: بیشترین بیمه گذاران هیات وزنه برداری را بانوان تشکیل دادند چراکه در سال ۱۴۰۲ در مدارس استعدادیابی برگزار کردیم.

رئیس هیات وزنه برداری استان همدان با بیان اینکه ملایر و همدان استعدادهای خوبی در این رشته دارند، عنوان کرد: ملایر پایلوت وزنه برداری استان است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در مسابقات قهرمانی کشور پخش زنده را از طریق صدا و سیما داریم، گفت: اسم و نام همدان در کشور دیده می شود و جا دارد از استاندار درخواست کنیم به هیات وزنه برداری کمک کنند تا این رشته به روزهایی که در اوج بود، برسد.

حسنی با بیان اینکه در اردوی تیم ملی ۳ نماینده حتما خواهیم داشت، عنوان کرد: شاهد حضور مربی از استان در اردو نیز می باشیم و هچنین سعی داریم میزبان اردوی تیم ملی و حتی اردوی مسابقات المپیک در همدان باشیم.

مدیرعامل تولیدات ورزشی متحد نیز در ادامه گفت: شرکت متحد تولید و توزیع و فروش لوازم ورزشی و بدنسازی را بر عهده دارد و تمامی استانداردهای جهانی را دارد.

مهدی غفاری با بیان اینکه برای اولین بار مسابقات قهرمانی کشور را در همدان تجربه خواهیم کرد، افزود: امید داریم بتوانیم به لحاظ تجهیزات حرفه ای وزنه برداری در کنار ورزشکاران و هیات وزنه بردای استان باشیم.

وی با بیان اینکه بیشترین عمده فروش ما به خارج استان است، اظهار داشت: شرکت متحد در دو لاین تولید بدنسازی و تجهیزات وزنه برداری فعالیت دارد و تاکنون به عراق، روسیه و انگلیس صادرات داشته است.

برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی وزنه برداری به مناسبت گرامیداشت شهدای مواد مخدر کشور
دبیر هیات وزنه برداری استان همدان نیز در ادامه گفت: مسابقات انتخابی تیم ملی وزنه برداری به مناسبت گرامیداشت شهدای مواد مخدر کشور می باشد که از خانواده شهدا نیز تجلیل به عمل خواهیم آورد.

مهدی عباسی با بیان اینکه با انتخاب امیرحسین حسنی به عنوان رئیس هیات وزنه برداری، همدان از رتبه ۲۹ کشوری به رتبه ۹ طی ۹ ماه ارتقا یافت، اظهار داشت: در گذشته هیات وزنه برداری وزشکار محور بود اما اکنون قانون محور شده است.

وی با اشاره به اینکه بعد از ۱۵ سال تجهیزات وزنه برداری همدان انجام شد، افزود: سالن ملایر که پایلوت وزنه برداری همدان است بازسازی و تجهیز شد و بازسازی سالن همدان نیز در حال انجام است.

نایب رئیس هیات وزنه برداری استان همدان نیز در ادامه گفت: در نهاوند استعدادهای بالایی در حوزه بانوان داریم مانند عسل کدخدایی که قهرمات آسیا شد.

طاهره یادگاری با بیان اینکه در رزن و کبودراهنگ در حال راه اندازی وزنه برداری بانوان هستیم، اظهار داشت: شهرستان فعال استان، ملایر است.

وی با اشاره به اینکه در مسابقات قهرمانی کشور ۱۰ نفر شرکت کننده بانوان داریم، در پایان خاطرنشان کرد: هدف اصلی هیات وزنه برداری استان پیشرفت ورزشکاران است.

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • ساخت شهرک سیر برای تقویت زنجیره‌ ارزش پیگیری شود
  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • هاشمی: حق پخش حق ورزش است، باید به ورزش داده شود/ هر باشگاهی برای تغییر نام باید مسیر قانونی را طی کند
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • همدان میزبان رقابت‌های انتخابی تیم ملی وزنه‌برداری
  • هیئت وزنه‌برداری استان همدان ۱۷ نشان به دست آورد